Voorlopig geen nieuwe buren gezocht :-)

UPDATE: ondertussen zijn alle units bezet.

We zoeken dus geen nieuwe buren voor 1 nieuw te bouwen unit.

CohoVin_Groep2

 

Artikel hier onder is niet meer up-to date – units zijn ondertussen bewoond.

 

In Vinderhoute, deelgemeente van Lovendegem, wonen sinds 2011 achttien gezinnen in een cohousingproject. Elke woning is volledig uitgerust en heeft een eigen tuin/terras die uitloopt in de gemeenschappelijke tuin. In het paviljoen kan je gebruik maken van een grote eetzaal met professionele keuken, een thuiswerkruimte, een rustige lounge, een muziek/fitnesskamer, het wassalon, logeerkamers en de kelder. Er vinden regelmatig activiteiten plaats: samen koken en eten, sporten, films kijken, spelen, optredens, theatervoorstellingen, gezellig kletsen op het wijkplein… Kortom: een levendige wijk waar we elkaar kennen en helpen en waar delen even evident is voor volwassenen als voor kinderen.

Binnenkort gaat fase 2 van start: de oude woning die op de site staat, zal plaats ruimen voor 2 nieuwbouwwoningen van 100 en 124m2. De huidige bewoners zijn al divers (van 6 maand tot 62 jaar), maar om het overgewicht aan jong geweld wat te temperen gaat de groep in eerste instantie op zoek naar 45-plussers.

Concreet wordt de bouw van de twee laatste units gepland in 2018.  Eén van de units is verkocht, voor de andere unit zoeken we nog U als koper.

Wil je graag wonen in een warme omgeving waar spontane sociale contacten en privacy hand in hand gaan?

Welkom!

de bewoners van Coho Vinderhoute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *